Po metų: žvilgsnis į EPL spėjimus

2013-2014 metų sezonasPasižiūrėjau, ką prognozavau beveik lygiai prieš metus. Keletas pastebėjimų, atsižvelgiant į prognozės ir galutinio rezultato santykį (skirtumą išreiškiu + arba -):

1. Atspėjau čempionus. Manchester City (0) tikrai buvo stiprūs, tačiau nedaug trūko, kad būtų išleidę titulą iš rankų. Gero būta sezono finišo.

2. Nuvertinau savo mėgstamiausią anglišką komandą. Atrodė per drąsu tikėtis, kad aršios konkurencijos sąlygomis Liverpool (+4) sugebės aplenkti tiek daug stiprių varžovų, ir netgi mėgins po labai ilgos pertraukos laimėti čempionatą.

3. Jeigu Mourinho nesugebėjimas pasirinkti tinkamus puolėjus yra jo ambicijų požymis, tada, ko gero, taip – aš atspėjau, kas labiausiai kiš koją Chelsea (-1). Įdomu, kad Torresas išgyveno net ir tokį nykų sezoną.

4. Manchester United (-4) pasirodė prasčiau, negu drįsau užrašyti, tačiau panašiai, kaip aš paslapčiom tikėjausi. Fergusonas tikrai uždelsė su komandos atnaujinimu, dabar Van Gaalui teks pradėti jei ne nuo pradžių, tai bent iš pusiaukelės. Savotiškai gaila Moyeso.

5. Spurs (-2) kiek nuvylė. Pardavę Bale’ą, tikrai galėjo geriau investuoti. Nepadėjo blaškymasis nuo vieno trenerio, ir nuo vienos žaidimo filosofijos, prie kitos. Įdomu, ką parodys Pochettino. Southampton klube darbavosi smagiai.

6. Arsenal (+1) viršun truktelėjo Oezilo atėjimas, kurio nenumačiau, ir Ramsey progresas. Netgi gynyba atrodė ne taip blogai. Ateityje jau tikrai bus sunku prognozuoti, kad jie nepateks į Čempionų lygą.

7. Akivaizdžiai pervertinau Swansea (-5). Michu atrodė nepalyginamai blogiau, nei debiutiniame sezone, Laudrupas stebuklų nebedemonstravo, o Bony įvarčius mušė, tačiau tarsi ir per vėlai – užtruko adaptacija.

8. Everton (+3) – tiesiog labai simpatiška komanda, ir tikrai gaila, kad neturi daug galimybių kilti aukščiau. Martinezas parodė, kad žino, ką daro. Tik nelabai aišku, ką būtų daręs be Lukaku atakos smaigalyje.

9. Britišką West Ham (-4) tvirtumą, matyt, supainiojau su stiprybe. Komandai pritrūko ne tik talento, bet ir sveikatos.

10. West Brom (-7) įrodė, kad menkai pažįstu žemesnės lentelės dalies komandas. Visiškai nieko įspūdingo, išsigelbėjimas sezono pabaigoje. Anelka… įmušė visus 2 įvarčius.

11. Southampton (+3) – jauni žaidėjai pasirodė geresni, negu galėjau tikėtis. Ne veltui šią vasarą beveik visus išpirko turtingesni klubai.

12. Dar viena gėda – Norwich City (-6). Nenumačiau, kad jie atrodys taip silpnai. Olandų puolėjas Anglijoje nepritapo.

13. Newcastle (+3) prancūzai pasirodė ne taip ir blogai. Bent jau sakiau, kad jie nenuspėjami. Tą ir parodė.

14. Viena iš kelių atspėtų pozicijų, tiesą sakant, atrodo kaip atsitiktinumas. Tačiau Sunderland (0) labai audringą sezoną baigė visai padorioje vietoje, tegu ir vos 5 taškais aplenkę Norwichą.

15. Gaila, kad nesiryžau pasmerkti Fulham (-4) iškritimui. Toks įvertinimas, ko gero, prašėsi – ne veltui minėjau investicijų trūkumą.

16. Beveik nesuklydau dėl Aston Villa (+1) komandos. Man jie nedarė įspūdžio, ir galutinis rezultatas tikrai nedžiuginantis. Bent prieš šį sezoną, kiek mačiau, britų futbolo ekspertai jau kiek realistiškiau vertina AV galimybes.

17. Cardiff (-3), Hull City (+3), Crystal Palace (+9) – šaudžiau aklai, visiškai nematęs jų žaidžiant. Nieko keisto, kad viską supainiojau. Iš CP tikėjausi mažiausiai, o jie kilo net iki 11 vietos. HC išsilaikė netoli iškritimo zonos, tarpais demonstruodami tikrai neblogą gynybą. Valai buvo tiesiog silpniausia lygos komanda – nedaug čia bepridursi.

18. Stoke (+9) – tiesiog pradžiugino ši komanda, kuria negalėjau patikėti, ir kuri pagaliau išsivadavo iš beviltiško ankstesnių metų (ar dešimtmečių?) spirk-ir-bėk stiliaus. Nebe tokie neįveikiami namų aikštėje, tačiau, bendrai imant, įdomesnė komanda. Dabar net Bojaną pasiėmė – dar visai neseniai nebūčiau sugalvojęs, ką jis Stouke veiks. Dabar jau galiu įsivaizduoti.

19. Spėlioti gerokai sunkiau, negu galvojau. Atspėjau 2 pozicijas iš 20. Kiek tiksliau spėjau viršutinės lentelės dalies rezultatus – autsaiderių nuopolius prognozuoti sudėtingiau.

20. Grynai vien tam, kad būtų lyginis punktų skaičius – sugalvoję prisijungti prie EPL Fantasy, galite panaudoti lygos kodą 236265-108451. “Vilko irštva“ laukia, kaip ir prieš tai buvusį sezoną!

Šis įrašas paskelbtas kategorijoje EPL. Išsaugokite jo nuorodą.

Parašykite komentarą